Autorităţile din Iran au anunţat sâmbătă că au arestat „un spion care lucrează pentru MI6”, agenţia de informaţii din Marea Britanie, în provincia Kerman din sud-estul ţării.
Dadkhoda Salari, conducătorul instanţei revoluţionare din Kerman a spus că presupusul spion a recunoscut că a intrat în contact cu patru agenţi ai serviciului de informaţii britanic şi a vorbit despre 11 astfel de ocazii care s-au petrecut atât în interiorul, cât şi în afara Iranului. „Mulţumită eforturilor forţelor de securitate iraniene, un spion care lucrează pentru MI6 a fost arestat”, a declarat Dadkhoda Salari. Oficialul a mai spus că acuzatul este judecat de magistraţii iranieni în prezent. Naţionalitatea suspectului nu a fost dezvăluită. Deocamdată, Biroul de Relaţii Externe al Marii Britanii nu a făcut comentarii referitoare la anunţul Iranului. Iranul pretinde în mod frecvent că a capturat spioni care lucrează pentru puterile străine, însă suspecţii sunt eliberaţi de cele mai multe ori după câteva luni, fără nicio acuzaţie oficială.
nformaţiile au apărut în contextul în care Marea Britanie şi Iranul încearcă să restabilească relaţii diplomatice, întrerupte din 2011, când oficialii britanici au închis ambasada din Teheran în urma unui atac violent.

Image

Advertisements