Tags

, , , ,

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la Bruxelles din 4 decembrie, Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean și Secretarul de Stat american John Kerry a discutat o posibilitate de a reloca membrii organizației teroriste Mujahedin-e Khalq (MEK) în România.

Image

Pentru a discuta detalii acestei cerere în țara noastră va veni consilierul Secretarului de Stat al SUA Jonathan Vainer care se ocupă cu migrația acestei organizație. Dacă Traian Băsescu acordă cu propoziția, toți 3000 membrii de MEK va fi localizată compact aproape de orașul Craiova.

Organizație Mujahedin-e Khalq a luat ființă în anii 1960 în Iran. S-a aflat pe lista de organizatii teroriste cu menţiunea că, printre altele, ar fi atacat americani în Teheranul anilor ’70, când a sprijinit înlăturarea Şahului, şi că ar fi fost folosită de Saddam Hussein pentru a ucide kurzi şi şiiţi, în 1991. MEK a ucis mai mult de 50 mii de oameni în diferite țări.

SUA și UE au scos organizaţia de pe lista ele de terorism, în urma unei susţinute campanii în justiţie şi de lobby duse de aripa politică a MEK. Dar mi se pare că organizație n-a lăsat acțiunile teroriste. Nu sunt sigur că nu va organiza atentate teroriste aici. Într-un adevăr relocarea MEK în România va destabiliza situația în Balcani.